Nap az élet

Nap az élet

KEDVES OLVASÓ, SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK A TŐKÉSI – ÁG KISTÉRSÉG ÉS A TÉTI KISTÉRSÉG SOKORÓALJAI ÖNKORMÁNYZATAINAK TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA NEVÉBEN!

A KÉT KISTÉRSÉG A MAGYARORSZÁG – SZLOVÁKIA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMUKÖDÉSI PROGRAM 2007 – 2013 KERETÉN BELÜL SIKERESEN MEGVALÓSÍTOTTA A „MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK HASZNOSÍTÁSI LEHETOSÉGEIT BEMUTATÓ – PREZENTÁLÓ, A SZÉLES NYILVÁNOSSÁGNAK SZABADON HOZZÁFÉRHETŐ MULTIFUNKCIÓS KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSA A TŐKÉSI ÁG ÉS A TÉTI KISTÉRSÉG TERÜLETÉN” ELNEVEZÉSŰ KÖZÖS FEJLESZTÉSI PROJEKTET.

Mindkét kistérség tevékenységének céljai közt szerepel az infrastruktúra fejlesztése a térségi településeken. Különösen nagy figyelemmel kezelik a kistérségek a természeti értékek megőrzésére illetve a megújuló energiaforrások kihasználására irányuló fejlesztési lehetőségeket. Hisz minden ilyen beruházás, tevékenység javítja az itt élő emberek életfeltételeit, erősíti a térség versenyképességét.

Közös projektünk céljai közé tartozik a fent említettek mellett a települések és kistérségek által kezelt létesítmények működési költségeinek hosszú távú csökkentése, a természet védelme és a megújuló energiaforrások maximális kihasználása.

A PROJEKT LEGFŐBB CÉLJAI:

  • a határ menti térség természeti és környezeti adottságainak közös védelme,
  • megújuló energiaforrások felhasználása – ezen projekten belül a szoláris rendszerek (napkollektorok) felhasználása a környezetvédelem, energiatakarékosság és a települések energia felhasználására fordított költségek csökkentése céljából,
  • pozitív eredmények bemutatása az újonnan kialakított multifunkciós nyilvános központok segítségével.

A PROJEKT IDŐTARTAMA ALATT A 2010. OKTÓBER ÉS 2012. OKTÓBER KÖZTI IDŐSZAKBAN A KÖVETKEZŐ TEVÉKENYSÉGEK KERÜLTEK MEGVALÓSÍTÁSRA AZ ÉRINTETT KISTÉRSÉGEKBEN ÉS AZOK TELEPÜLÉSEIN:

  • A beszállítók és szolgáltatók kiválasztása
  • Nyitókonferencia megrendezése
  • Napkollektorok felszerelése és működésbe helyezése a meghatározott középületekre
  • Nyilvános multifunkciós központok létrehozása és üzembe helyezése mindkét kistérség területén, a megújuló energiaforrások hasznosságának bemutatása céljából
  • Nyilvános multifunkciós központok működtetése
  • Zárókonferencia sajtótájékoztatóval és a projekt népszerűsítése

Partnerséget építünk

Partnership building
Magyarország - Szlovákia
Határon Átnyúló Együttműködési
Program 2007 - 2013
www.husk-cbc.eu

Európai Unió

Európai Regionális Fejlesztési Alap
www.hungary-slovakia-cbc.eu

A honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

The content of this website does not necessarily represent the official position of the European Union.